Slik kan du enkelt lage seilaks ved hjelp av seilaksfarge og røyksyre
- 1 kg seifilet uten bein tørrsaltes i minst 2 dager, benytt nok salt til at hele fileten blir dekket.
- Skyll av saltet og tørk filetene godt.
- Skjær fileten på skrå i skiver uten at skinnet følger med.
- Legg skivene i vannbad bestående av:
- 1 liter vann.
- 2 gram seilaksfarge.
- 2-3 ss røyksyre (eller kaldrøyking).
- La stå kjølig over natten og legg på rist for tørking.
Brukes ikke røyksyre er seilaksen nå klar til kaldrøyking med våre praktiske Smokepins. - Legges på glass med nøytral olje (soya) slik at den dekker produktet.
- Oppbevares i kjøleskap ved maks. +4°C.
- Se våre kunders anbefalinger og kommentarer til oppskriften nedenfor.
TIPS! Når du skal lage seilaks prøv gjerne ut flere varianter med kryddere, som for eksempel dill, sitronskall eller einebær.